preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ante Starčevića Dicmo

 > Naslovnica
vijesti

Svjetski dan osoba s Down sindromom – 21. ožujka 2020.

Autor: MIJO LELAS, 25. 3. 2020. 08:20

Prošli smo tjedan u našoj online školi obilježili Svjetski dan osoba s Down sindromom. Na dan 21. ožujka ljudi diljem svijeta oblače različite šarene čarape u znak podrške osobama s Down sindromom kako bi poslali poruku o prihvaćanju različitosti i toleranciji. Nošenjem šarenih čarapa pokazuje se podrška osobama s Down sindromom kako bi se što bolje integrirali u naše društvo.

Iako nismo bili zajedno u školi, i učenici i učitelji su se potrudili obilježiti ovaj dan. Pristiglo nam je mnoštvo fotografija različitih čarapica, a mi smo ih sve ubacili u zajednički video.

Udaljeni, ali ipak zajedno, obilježili smo Dan djece s Down sindromom.

Od srca vam hvala na sudjelovanju!

  

 [više]

Virtualne učionice

Autor: MIJO LELAS, 17. 3. 2020. 13:36

Poštovani učenici i roditelji,

za potrebe nastave na daljinu, OŠ Ante Starčecića Dicmo je otvorila virtualne učionice/razrede i virtualnu zbornicu, koristeći Microsoftovu društvenu mrežu Yammer za e-Škole. Mreža je za školske korisnike besplatna i možete joj pristupiti odgovorom na e-mail kojeg ste dobili od razrednika na službenoj školskoj pošti. Poveznica za CARNet webmail je: webmail.carnet.hr – U sustav se prijavljujete s AAI@Edu.Hr korisničkom oznakom i lozinkom (koje koristite za e-Dnevnik i Loomen).

Nakon što se priključite virtualnom razredu, svakodnevno možete pristupati na sljedećim poveznicama:

 [više]

OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA VEZANO UZ ORGANIZACIJU NASTAVE NA DALJINU

Autor: MIJO LELAS, 15. 3. 2020. 09:23

U svim osnovnim i srednjim školama neće se održavati nastava od ponedjeljka, 16.ožujka 2020.g., a krenut će izvođenje nastave na daljinu  

U nastavku su upute vezane uz isporuku obrazovnih sadržaja. 

Isporuka obrazovnih sadržaja  - razredna nastava 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizirat će u suradnji s Hrvatskom televizijom na 3. programu nastavu za učenike razredne nastave prema kurikulumima i nastavnim programima svaki dan u sljedećim terminima u programu pod nazivom Škola na Trećem. 

1. razred OŠ:  8 – 10 h 

2. razred OŠ:  10 – 12.30 h 

3. razred OŠ:  13 – 16 h 

4. razred OŠ:  16 – 19 h  

Prvi dan emitiranja nastave na daljinu preko HRT 3 bit će u ponedjeljak 16. ožujka 2020. godine.  

Isporuka obrazovnih sadržaja  - predmetna nastava 

Za učenike predmetne nastave svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu za osnovni paket predmeta od 4 do 5 sati na dan. Sadržaji će uključivati videosnimku predavanja i dodatne radne materijale. 

Predmeti koji nisu pokriveni osnovnim paketom će se održavati 5. i 6. školski sat u danu. 

  

 [više]

DAN RUŽIČASTIH MAJICA – 26.2.2020.

Autor: MIJO LELAS, 3. 3. 2020. 10:50

Posljednje srijede u veljači obilježavamo Dan ružičastih majica kojim se na simboličan način želi skrenuti pozornost na problem sve učestalijega vršnjačkog nasilja u školama. Hrvatski sabor je 2017. godine proglasio taj dan Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja. Ovaj običaj nastao je 2007. godine u Kanadi kada je dječak u znak podrške majci oboljeloj od karcinoma dojke došao u školu obučen u ružičastu majicu zbog čega je doživio izrugivanje I verbalno nasilje. Kolege iz njegovog razreda počeli su sljedećih dana dolaziti u školu identično obučeni u ružičasto kako bi mu iskazali potporu.

 

  

Stoga smo i mi dana 26. veljače 2020. godine u našoj školi obilježili Dan prevencije vršnjačkog nasilja poznatiji kao Dan ružičastih majica. U znak podrške nenasilju, učenici naše škole su obukli ružičaste majice te se na taj način pridružili borbi protiv vršnjačkog nasilja. Na ovaj smo način poslali jasnu poruku - NASILJE PRESTAJE OVDJE! Učenici su sudjelovali i u radionicama koje su se održavale kroz nekoliko dana te sudjelovali u izradi papirnatih ružičastih majica kojima smo ukrasili hodnike naših škola. Svaka je majica bila ispisana simboličnom porukom. U PŠ Krušvar učenici su sudjelovali u radionicama Nasilje prestaje ovdje i Nenasilna komunikacija u kojima su, nakon gledanja animiranog filma, izradili papirnate roze ruke ispisane porukama ljubavi, tolerancije i prihvaćanja različitosti.

 

Samo ovu pjesmu želim, samo ovaj ritam znam,

Samo ovoj ludoj besmislici pripadam.

Sve je crno, sve je bijelo, ali život nije siv.

Sve je dobro dok si zdrav i dok si živ.

 

Pedagoginja Nikolina

 [više]

Maskenbal 2019./2020.

Autor: MIJO LELAS, 2. 3. 2020. 09:39

Pokladni utorak, maškare i veselje dotaklo je i našu školu. Konačno je stigao i taj dan 25.2.2020. kada svatko ima priliku postati netko drugi.

 Nastava pod maskama bila je neobična i opuštena.Povorke maskiranih učenika i učiteljica  krenule su iz učionica. Bilo je princeza, klauna, vila, kostura, čarobnjaka...

U atriju škole održana je prigodna priredba na kojoj su nas učenici uveseljavali zanimljivim igrokazima. Ovogodišnjem krnji Koronavirusu čitala se presuda. Učenici su s velikim zanimanjem slušali optužbe.Nakon čitanja presude zaključili smo da je Koronavirus kriv za zdravstvene probleme i paniku koju je stvorio među ljudima. Odlučeno je da se spali jer je kriv. Maskirana povorka izišla je u školsko dvorište gdje je krnjo Koronavirus spaljen. Uz zvuke glazbe nastavilo se plesati , pjevati,smijati...

Više možete vidjeti u fotogaleriji.

 

 [više]

ODLAZAK NA PREDSTAVU „LAŽEŠ MELITA“

Autor: MIJO LELAS, 21. 2. 2020. 07:39

Dana 23.01.2020. učenici nižih razreda naše škole išli su u  Kazalište lutaka Split  gledati predstavu Lažeš Melita u režiji Ivana Plazibata.

Djeca su uživala u predstavi u kojoj djevojčica Melita svojom bujnom maštom izluđuje roditelje, brata i prijatelje. Predstava je pružila djeci pouku o tome da čak i male sitne laži nisu dobre, jer mogu imati loše posljedice.

Izvedba je nasmijala i razveselila mala dječja srca.

Poneku fotografiju možete pogledati u fotogaleriji.

 [više]

Rezultati provedbe ispitivanja provedenog u sklopu projekta „Izrada i primjena instrumenata za identifikaciju darovitosti u području matematike“

Autor: MIJO LELAS, 17. 2. 2020. 13:26

U prošloj školskoj godini 2018./2019. Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja proveo je projekt Izrada i primjena instrumenata za identifikaciju darovitosti u području matematike. Cilj  je  projekta izrada instrumentarija s nacionalnim standardima  koji će biti dostupni svim osnovnim školama za potrebe identifikacije darovitih učenika na području matematike.

 U našoj školi u ispitivanje bili su uključeni učenici četvrtih razreda i njihovi roditelj ( upitnici za roditelje ), koji su pokazali interes za testiranje.

Ispitivanje je provedeno u travnju 2019. godine kroz test matematičkog rezoniranja , kreativnosti i znanja za učenike. Završena je analiza  i obrada podataka dobivenih primjenom instrumenata i prikazala valjane rezultate. Naša škola se može pohvaliti da je čak šest učenika na testu pokazalo odlične rezultate kao potencijalno daroviti učenici iz područja matematike.

POPIS POTENCIJALNO DAROVITIH UČENIKA:

4. a razred

1. Radanović Nika

2.Silić Ana

3. Vidan Leonarda

4.Vojković Josip

4.b razred

1. Jokić Josip

2.Podrug Marin

Čestitamo učenicima  i želimo mnogo uspjeha na području primjene darovitosti u nastavi.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Kalendar
« Travanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

E-Dnevnik od 9.09.2019.
SDŽ- centri izvrsnosti

PODRUČNA ŠKOLA KRUŠVAR

Korisni linkovi
Tražilica
KAMO NAKON OŠ?

 

IZRAČUNAJ BODOVE ZA UPIS U SREDNJU ŠKOLU

 

  

IZVANUČIONIČKA NASTAVA

                 NATJEČAJI ZA
          TURISTIČKE AGENCIJE

      Rezultati odabira ponuda 

          Priloženi dokumenti

SIGURNOST NA INTERNETU

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Ante Starčevića Dicmo / Kraj bb., HR-21232 Dicmo / os-astarcevica-dicmo.skole.hr / ured@os-astarcevica-dicmo.skole.hr
preskoči na navigaciju