preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ante Starčevića Dicmo

 > Naslovnica
vijesti

Nastavak upisa u 1.razred

Autor: MIJO LELAS, 22. 5. 2020. 22:52

Sukladno mišljenju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (KLASA: 501-05/20-15-2, URBROJ: 381-15-150-20-147 od 18. svibnja 2020. godine), zbog aktualno povoljne epidemiološke situacije, moguće je nastaviti aktivnosti vezano uz utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta i u školskim ustanovama, s tim da su se škole dužne pridržavati odgovarajućih mjera iz Uputa HZJZ-a za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu, s naglaskom na sljedeće mjere:

  • održavati fizičku udaljenost (najmanje 1,5 m)
  • pojačati higijenu ruku (dezinfekcija ruku kod ulaska i izlaska u ustanovu) te, ako je moguće, koristiti vlastitu kemijsku olovku kod pisanja testa
  • odgoditi dolazak (djece i roditelja) s povišenom tjelesnom temperaturom i/ili respiratornim smetnjama te osoba sa sumnjom na zarazu COVID-19
  • redovito prozračivati prostorije

Ujedno Vas obavještavamo da se očekuje objava Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava koja će omogućiti pomicanje rokova i provođenja dijela postupaka na daljinu. 

O terminu testiranja kod pedagoginje roditelji će biti naknadno obaviješteni putem vrtića i WEB stranica škole. Testiranje će početi nakon 1.6.2020.

 [više]

Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi

Autor: MIJO LELAS, 22. 5. 2020. 07:35

Poštovani roditelji,

objavljene su nove preporuke HZJZ i MZO za organizaciju rada u razrednoj nastavi koje će se primjenjivati od ponedjeljka 25. svibnja 2020. Svi roditelji mogu poslati učenike razredne nastave u školu. Upute HZJZ-a kažu da je škola sigurna za zaposlenike i učenike uz pridržavanje navedenih mjera pa učenici razredne nastave trebaju ići u školu.Oni roditelji koji još uvijek imaju objektivne ili subjektivne razloge zbog kojih djecu ne žele poslati u školu, mogu i naknadno uključiti dijete na  nastavu u školi s tim da  moraju osigurati uvjete kod kuće za odvijanje nastave na daljinu – Škola na Trećem. Također moraju biti u svakodnevnom kontaktu s učiteljima i stručnim suradnicima u školi. Praćenje nastave na ovaj način je do početka lipnja.

 

Detaljne upute pročitati na :

https://skolazazivot.hr/preporuke-za-organizaciju-rada-u-razrednoj-nastavi-i-upute-za-vrednovanje-i-ocjenjivanje-u-mjesovitom-modelu-nastave-od-25-svibnja-2020/ 

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_skole.pdf

 [više]

MAJČIN DAN

Autor: MIJO LELAS, 15. 5. 2020. 23:51

Majka je svijetlost, majka je život, majka je ljubav. Ona je najveće bogatstvo. 

Stigao je i mjesec svibanj, mjesec posvećen majkama. U drugoj nedjelji svibnja obilježili smo Majčin dan.

Lako je reći riječ majka , a što im ona sve znači rekli su naši učenici prvog i drugog razreda kroz svoje likovne i pismene radove na satovima vjeronauka, hrvatskog jezika, likovne i glazbene kulture. Na satovima kroz cijeli tjedan su razmišljali o svojoj mami. Rezultat rada i razmišljanja su pretočili u ovaj video kojim su u nedjeljno jutro na Majčin dan čestitali majkama njihov dan.

 [više]

Upute roditeljima za upis djece u prvi razred osnovne škole

Autor: MIJO LELAS, 11. 5. 2020. 09:19

              

   

 

Dragi roditelji,
S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju i organizaciju rada u Službi za školsku i adolescentnu medicine Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ,  ovim putem Vas obaviještavamo o nastavku aktivnosti i uputama vezanim uz preglede djece pred upis u 1. razred osnovne škole, za školsku godinu 2020./2021.

Nadležni školski tim kontaktirati će roditelje tijekom lipnja i dogovoriti termin pregleda.

Barem 3 dana prije pregleda, dužni ste dostaviti nadležnom školskom liječniku  sljedeću dokumentaciju putem e- maila:

Upitnik s anamnestičkim podacima koji ispunjava roditelj
Izvod iz kartona nadležnog pedijatra i ispis cijepljenja (telefonski se javiti nadležnom pedijatru i dogovoriti da se navedena dokumentacija šalje na službeni mail tima školske medicine)
Dodatna dokumentacije ukoliko postoji (povijest bolesti u slučaju kroničnog oboljenja, nalazi logopeda i/ili psihologa, Rješenje o tjelesnom oštećenju, Mišljenje predškolske ustanove/ vrtića o razvojnimaspektima djeteta ovisno o kronološkoj dobi)

Prema preporuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, pri upisu će se obaviti cijepljenje MO-PA-RU i IPV


VAŽNO!
Prilikom dolaska na pregled, u pratnji smije biti samo jedan roditelj, a dolazi se točno u vrijeme termina za pregled.
Sukladno epidemiološkim mjerama i preporukama, prije ulaska u ustanovu i čekaonicu, djeci i pratnji će se mjeriti tjelesna temperatura. Djeca i odrasli u pratnji s febrilitetom i respiratornim simptomima neće biti primljeni.
Obavezna dezinfekcija ruku prije ulaska u ordinaciju.
Odrasle osobe u pratnji molimo da dođu sa zaštitnom maskom.
Obavezno donijeti iskaznicu cijepljenja i zdravstvenu iskaznicu.
Prije ulaska na pregled, roditelj će ispuniti Izjavu o mogućem riziku zaraze SARS-CoV-2 virusom za sebe i dijete

OŠ -  Ante Starčevića 

Dubravka Radović, dr. med., spec. šk. med.

dubravka.radovic@nzjz-split.hr

Ana Talaja, medicinska sestra

ana.talaja@nzjz-split.hr

Tel.: 021/492-769

 [više]

OBAVIJEST

Autor: MIJO LELAS, 4. 5. 2020. 07:36

Poštovani roditelji,

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave koje će se primjenjivati za prva dva tjedna otvaranja škola za razrednu nastavu.

Poveznice:

https://skolazazivot.hr/preporuke-za-organizaciju-rada-u-razrednoj-nastavi-i-upute-za-vrednovanje-i-ocjenjivanje-u-mjesovitom-modelu-nastave/

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute-vrtici-i-skole-29-4-2020-finalno.pdf
 

 

 [više]

Dan planeta Zemlje – 22. travnja 2020.

Autor: MIJO LELAS, 3. 5. 2020. 15:59

Prošli smo tjedan u našoj školi obilježili Dan planeta Zemlje. Učenici su za zadatak dobili nekoliko različitih eko-izazova koje su trebali izvršiti kako bi dali svoj doprinos obilježavanju ovog važnog datuma. Pristiglo nam je mnoštvo slika, a naši su se učenici itekako iskazali. Umjetničke fotografije prirodnih ljepota, životinja, izradu origamija, kolaža, crteža i modela planeta Zemlje od raznih materijala, recikliranje starih predmeta, pripremu ukusnih i zdravih obroka, pogledajte u našoj fotogaleriji. 

Naši su učenici pokazali da su ekološki osviješteni te da uživaju u svemu što im planet Zemlja pruža. Od srca se zahvaljujemo svima na sudjelovanju i zapamtite - čovjek je jedno sa svime što nas okružuje. Čuvajmo planet Zemlju!

 

  

 

Priroda je jedina knjiga koja na svim listovima nudi mnogo sadržaja.  

 [više]

Svjetski dan osoba s Down sindromom – 21. ožujka 2020.

Autor: MIJO LELAS, 25. 3. 2020. 08:20

Prošli smo tjedan u našoj online školi obilježili Svjetski dan osoba s Down sindromom. Na dan 21. ožujka ljudi diljem svijeta oblače različite šarene čarape u znak podrške osobama s Down sindromom kako bi poslali poruku o prihvaćanju različitosti i toleranciji. Nošenjem šarenih čarapa pokazuje se podrška osobama s Down sindromom kako bi se što bolje integrirali u naše društvo.

Iako nismo bili zajedno u školi, i učenici i učitelji su se potrudili obilježiti ovaj dan. Pristiglo nam je mnoštvo fotografija različitih čarapica, a mi smo ih sve ubacili u zajednički video.

Udaljeni, ali ipak zajedno, obilježili smo Dan djece s Down sindromom.

Od srca vam hvala na sudjelovanju!

  

 [više]

Virtualne učionice

Autor: MIJO LELAS, 17. 3. 2020. 13:36

Poštovani učenici i roditelji,

za potrebe nastave na daljinu, OŠ Ante Starčecića Dicmo je otvorila virtualne učionice/razrede i virtualnu zbornicu, koristeći Microsoftovu društvenu mrežu Yammer za e-Škole. Mreža je za školske korisnike besplatna i možete joj pristupiti odgovorom na e-mail kojeg ste dobili od razrednika na službenoj školskoj pošti. Poveznica za CARNet webmail je: webmail.carnet.hr – U sustav se prijavljujete s AAI@Edu.Hr korisničkom oznakom i lozinkom (koje koristite za e-Dnevnik i Loomen).

Nakon što se priključite virtualnom razredu, svakodnevno možete pristupati na sljedećim poveznicama:

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Kalendar
« Lipanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

E-Dnevnik od 9.09.2019.
SDŽ- centri izvrsnosti

PODRUČNA ŠKOLA KRUŠVAR

Korisni linkovi
Tražilica
KAMO NAKON OŠ?

 

IZRAČUNAJ BODOVE ZA UPIS U SREDNJU ŠKOLU

 

  

IZVANUČIONIČKA NASTAVA

                 NATJEČAJI ZA
          TURISTIČKE AGENCIJE

      Rezultati odabira ponuda 

          Priloženi dokumenti

SIGURNOST NA INTERNETU

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Ante Starčevića Dicmo / Kraj bb., HR-21232 Dicmo / os-astarcevica-dicmo.skole.hr / ured@os-astarcevica-dicmo.skole.hr
preskoči na navigaciju